Områdets historie

Du bor i et område, der har sit eget kapitel i historiebøgerne. Selv om lejlighederne i Teglholms Have ligger i en ny bydel, har området en gammel historie bag sig. Hver havn har sin spændende historie, og Teglværkshavnen er ikke en undtagelse.

I 1871 blev Frederiksholms Tegl- og Kalkværk grundlagt som et af de største i landet. Værket leverede mursten til de københavnske brokvarterer, der var i hastig vækst.

Omkring 1916 blev Teglværkshavnen, hvor Frederikskaj ligger, etableret, og store virksomheder som B&W og Søndre Værft flyttede ind.

I løbet af 1920’erne skød flere erhvervsområder op. Det var store arbejdspladser som fx Ford Motors gamle fabrik fra 1923-24. Her holdt samlebåndsproduktionen sit indtog i Danmark. Ford Motors samlebåndsfabrik havde 700 ansatte, som producerede 14 biler om dagen. Bildelene blev indskibet fra Detroit i USA og losset ved Ford-graven i Teglværkshavnen.

Faciliteter i området

 

Fælleshus

Vi kan leje fælleshuset i naboforeningen Frederikskaj, se deres hjemmeside http://frederikskaj.dk/faelleshus/leje-af-faelleshus/

Efter endt brug afleveres nøglen i postkassen ved elevatoren i kælderen Teglholmsgade 8C.

 

Idrætsforening

Der er en lokal idrætsforening, Haveje IF, hvor de fleste af aktiviteterne foregår på Sydhavns Skole. Se deres hjemmeside www.havejeif.dk for oplysninger om hold, tider og tilmelding.

 

Kajak

Beboere i Teglholms Have har mulighed for at være med i kajakklubben i Frederikskaj, se http://frederikskaj.dk/faelleshus/kajakklub-og-kajakdepot/

 

Områdekort

Med kortet ovenfor kan området ses i fugleperspektiv. Brug musen til at trække rundt og panorere til venstre, højre, op og ned for at se områder uden for skærmen. Brug + (plus) og - (minus) for at zomme ind og ud.

Vælg mellem kort- eller satellit-visning ved brug af knappen på kortet.

Street View (gadevisning)

Med Street View ovenfor kan du "gå en tur" i området og se, hvordan omgivelserne er - hvor langt der er til nærmeste café, supermarked, busstop m.m. Med kortet kan venner og familier, som måske bor langt væk, se hvor vi bor og vores omgivelser.
 
Har du lyst, kan du selv præge street view ved at lægge egne favoritfotos ind via Google - så vil dine fotos kunne vælges som alternativer, når andre klikker sig rundt her.